Touch for Balance

Hoofdpijn is hoofdpijn…. Of toch niet?

Nee, niet iedere hoofdpijn is hetzelfde. Zelfs in de westerse wereld kennen we verschillende vormen van hoofdpijn; spanningshoofdpijn, sterke verwijding van de bloedvaten in het hoofd, migraine en zo zijn er nog een paar te noemen. Maar de behandeling is vaak hetzelfde; een pijnstiller met meer of mindere werkzame stoffen.

De TCM echter onderscheidt de hoofdpijnen naar de locatie van de pijn en gaat op zoek naar de oorsprong. Hoofdpijn op het achterhoofd kan duiden op een verstoring van de blaas meridiaan, hoofdpijn aan de linker of rechterkant is gerelateerd aan de Galblaas meridiaan, het voorhoofd heeft een connectie met de maag- , of dikke darm meridiaan. Daarnaast wordt er gekeken naar eventuele andere klachten, het tijdstip van de hoofdpijn, andere verschijnselen die zich voordoen, zoals lichtflitsen in het hoofd, stijve nek, pijnlijke schouders, een zwaar, of juist een leeg gevoel in het hoofd. En wordt er gekeken naar de persoonlijke eigenschappen van een persoon. Iedereen reageert immers anders op ogenschijnlijk gelijke situaties of gebeurtenissen.

Om kort te gaan is het dus duidelijk dat de ene hoofdpijn zeker niet de andere hoofdpijn is, maar dat er voor elke vorm van hoofdpijn een manier is om hem te behandelen.

Wilt u er vanaf  en wilt u dat er wat aan de oorsprong wordt gedaan i.p.v. van symptoom bestrijding?

Bel dan vrijblijvend voor de mogelijkheden: 06 83251763

Of stuur een mail: info@touchforbalance.nl