Touch for Balance

In mijn praktijk heb ik diverse cliënten met neuropathie in de onderbenen en/of voeten.
De oorzaak van de klachten zijn divers; waar bij twee de klachten zijn ontstaan na een operatie, zijn bij anderen de klachten ontstaan als gevolg van Diabetes of door Chemotherapie. De klachten variëren van een doof gevoel in de voeten; tijdens het lopen voelt het alsof men op wolkjes loopt; of men heeft het gevoel alsof er duizenden naalden in de voet prikken. Bij deze cliënten zijn door de voetreflex therapie de klachten nagenoeg verdwenen, dan wel sterk verbeterd.
 
Mijn ervaring is dat het in veel gevallen te maken heeft met een verminderde doorstroming in de onderbenen en voeten. De massages zorgen voor een verbeterde doorbloeding van de benen en voeten en stimuleren het zelf genezend vermogen van het lichaam. Door middel van de door mij voor dit probleem samengestelde unieke behandel methode, kan ik in een aantal gevallen de helpende hand bieden.
Neuropathie is dus niet altijd iets waar u maar ‘mee moet leren leven’.
 
Een therapie bestaat over het algemeen uit een serie van ca. 6 behandelingen.
In het geval van neuropathie begin ik met drie behandelingen en evalueer na de derde behandeling of de door moeten gaan met lange behandelingen of dat we overgaan op kortere maar frequentere behandelingen.
 
Mocht de behandeling echter ‘niet goed voelen’, krijgt u bij neuropathie behandelingen de vrijheid om direct met de behandelingen te stoppen. Soms duurt het namelijk erg lang voor er enige vorderingen plaats vinden en soms zijn er helemaal geen veranderingen in de neuropathie waarneembaar.
  veel