Mueslirepen
Benodigdheden:
- 3 rijpe bananen
- 1 citroen (sap en rasp)
- 4 Theelepels Kaneel
- 9 Dadels
- 4 eetlepels Ahornsiroop
- 150 gram Cranberries
- 75 gram Cacaonibs
- 120 gran Cashew noten
- 200 gram Havermout
Verwarm de oven voor op 1800 .
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Gebruik een keukenmachine, een blender, als je alle ingrediënten maar goed doorelkaar kan krijgen
Mix in de keukenmachine de bananen, het sap van de Citroen en het kaneel tot een puree.
Voeg de Ahornsiroop en de Dadels toe en maal alles fijn. Voeg de Cashewnoten, de Cranberries, de Cacoanibs en het Citroenrasp toe, deze mogen grof blijven, dus maal ze kort mee. Of hak ze voordat je ze toevoegd alvast.
Doe dit mengsel in een grote kom. Schep er beetje bij beetje de Havermout door. Wordt het zo dik dat je het niet meer doorelkaar kan spatelen, voeg dan een beetje water toe.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier het mengsel op.
Verdeel het mengsel over de hele plaat en maak het netjes glad (met een lepel o.i.d.)
Bak het mengsel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat het daarna helemaal afkoelen en als het gelukt is, heb je een gezond tussendoortje.