Touch for Balance

De naam Triggerpoint zegt u waarschijnlijk niets, daar zal ik proberen verandering in te brengen…..en wordt het voor u misschien duidelijk dat uw klachten hier uit voort komen.

Een Triggerpoint is een kleine verkramping in een spier, die de spier een stukje samentrek, door deze samentrekking ontstaat er een constante spanning op de aanhechting van de spier/pees. Het is vaak deze aanhechting die de pijn veroorzaakt. 

U kent vast wel de klachten, zoals hielspoor, tenniselleboog, golfers elleboog, hoofdpijn op het achterhoofd.
Deze klachten worden vaak anders dan ze vermoeden niet veroorzaakt door overbelasting van het gewricht of slijtage, maar door een Triggerpoint.
Maar ook bij vast zittende spieren, zijn vaak Triggerpoints actief.

Gelukkig komen de symptomen die door Triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn Triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Met behulp van zelfmassage voelt u vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven. 

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in Triggerpoints.

Mocht u het idee hebben dat er een Triggerpoint ten grondslag ligt kunt u altijd even contact opnemen.