Touch for Balance

Voetreflextherapie is een oude vorm van massage, waarvan het ontstaan vermoedelijk in China ligt. Het is een veilige manier van behandelen, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Voetreflextherapie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller  afgevoerd. Daarnaast heeft voetreflextherapie een sterk ontspannend vermogen. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam.

Bij Touch For Balance wordt behandeld met VoetreflexPlus massages ®, een combinatie van Chinese Voetreflextherapie, waarbij zowel de reflexzones op de voeten, de meridianen op de onderbenen en acupunctuurpunten mee behandeld worden.  Hierbij wordt de behandeling afgestemd op de cliënt.

Het voordeel hiervan is dat de behandelingen bijzonder effectief zijn.

Voetreflex Therapie

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met zachtere druk.
Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer rustgevend.

Voetreflextherapie kan heel goed preventief toegepast worden. Een behandeling kan tevens bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden.

Voetreflexplus

In de VoetreflexPlusmassage worden westerse massagetechnieken en technieken uit de Chinese voetmassage gecombineerd. De westerse technieken zijn gebaseerd op de principes van de natuurgeneeskunde. Het uitgangspunt daarbij is het versterken en ondersteunen van de gezondheid en vitaliteit van de cliënt. Ook gaat men uit van de verbinding die er is tussen lichaam en geest. Bij de massage wordt vooral gewerkt met de duim, waardoor men de reflexzones heel nauwkeurig en gericht kan behandelen.

De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten.
Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

Een belangrijk verschil is dat de Chinese voetmassage de reflexzones op de voeten combineert met massage van de meridiaan banen, acupunctuurpunten en extra ervaringspunten. Deze werken onder andere bij slapeloosheid, diabetes en hoge bloeddruk.
De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak heel gunstig.

Het grote succes van VoetreflexPlusmassage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.
  2. Ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van de twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich heerlijk ontspannen, fit en vitaal.